Suitcase - R&M -

Favoritt kolleksjon: IIS- A/W 11/12

 • 17.11.2011kl.17:29
 • ( 0 )Sjekk ut min favoritt kolleksjon fra IIS på OFW¨s nettsider!

Suitcase-R&M

IIS of Norway

 • 16.11.2011kl.22:45
 • ( 1 )
IIS av Siv Elise Seland er et klesmerke drevet av en liten familiebedrift som ligger på sørvestkysten av Norge.  De streber etter å gjøre plaggene mest mulig bærekraftige ved blant annet å produsere de i verksteder i Marokko, hvor de bruker resirkulert ull og økologisk bomull.
Etter Siv Elise bestod eksamen fra Teko senteret Danmark som motedesigner i 2001, gikk hun videre på Istituto Marangoni i Milano, Italia. Hun designet sin første kolleksjon for Davina i Norge, mens hun studerte. I Juni 2003 fullførte hun eksamen med en Cumma Sum Laude utdannelse i Master, mote design. Allerede før hun fullførte sin master , jobbet hun hos Stefano Guerriero!
Da hun sluttet der  fikk hun tilbud om å jobbe for Versace, men valgte heller å dra tilbake til Norge for å begynne å jobbe med sitt eget merke sammen med hennes mor, Olaug Seland.
IIS ble lansert sommeren 2006. Den første kolleksjonen var basert på retro stikkeklær inspirert av tradisjonelle Norske gensere, med en touch av glam, noe som var en suksess!
Nå har kolleksjonene utviklet seg gjennom årstidene , og eksporterer til blant annet Japan, Danmark, USA, Finland, Irland, Sveits og Italia.

Olaug Seland som er Siv Elises mor, har en svært rik og variert erfaring fra tekstil og strikkeplagg virksomheten og produksjon i inn- og utland.
I 1998 bestemte hun seg for å oppfylle drømmen sin, å starte sitt eget merke, Davina AS.
Etter att Davina AS hadde gått bra i noen år, bestemte hun seg sammen med datteren att det var tid for noe nytt! Davina ble derfor endret til IIS, og drives nå av mor og datter. Hvor Olaug er ansvarlig for produksjon, logistikk og er den daglige leder i selskapet.


Photo/info: ISS of norway og Facebook siden


Suitcase R&M

Ukens Designer: Daniel Sørensen

 • 07.11.2011kl.22:44
 • ( 0 )Daniel Sørensen er en forholdsvis ukjent norsk designer som i 2007 viste sin første kolleksjon under oslo fashion week. Det å få vise kolleksjonen var en av premiene han mottok etter å ha deltatt og vunnet den norske versjonen av Prodject runway, Designerspirene. Samme året silte Vendela Kirsebom Thommessen opp på den røde løperen i en av hans kreasjoner, under Gullruten.

Daniel Sørensen har hatt interessen for form og farger siden han var liten, men det var ikke før som 25-åring at han dro til England for å studere design.

 

I 2009 valgte han å holde sitt eget moteshow sponset av Lola.no og Smuglesning, med streng gjesteliste bestående av bransjefolk med riktig kred. Samtidig fåregikk de fleste andre visningene denne uka på DogA, i regi av Oslo Fashion Week. Daniel Sørensens høst-viner kolleksjon 09/10 fikk navnet 59º54?31″N 10º46?10″Ø. Altså 59 grader nord, 10 grader øst, mer nøyaktig en leilighet i Schweigaardsgate i Oslo

 

Han er en del av designerkollektivet på Aker Brygge, som kombinerer butikk med showrom og systue. Her er han sammen med andre norske designere som Fam Irvoll, Vatle, Tina H og Vips.

 

 

Daniel Sørensens produserer kolleksjonene sine i Kina. Han kan fortelle at dette er en prosess som til tider er preget av høy kommunikasjonssvikt mellom designer og produsent. Sørensen sier at denne delen av jobben tar mye tid og energi og koster dessuten masse penger. Til tross for dette legger han til at Kina er et land med fantastisk silke, som er en av hovedmaterialene Daniel Sørensen bruker I sine kolleksjoner.

 

 

Suitcase - R&M

Favoritt kolleksjon: s/s 2010

 • 01.11.2011kl.13:30
 • ( 4 )

Her er min favoritt kolleksjon fra Kjersti Vatle.

Spring/summer 2010

Photo/VATLE


Hvilket antrekk likte du best?

Suitcase-R&M

 

Ukens designer: Kjersti VATLE

 • 01.11.2011kl.00:22
 • ( 1 )
Kjersti vatle Toresen er designeren bak klesmerket VATLE.
Hun er født og oppvokst i Stavanger/Mandal.
Som 20 åring fullførte hun Svennebrevet i kjole & draktsyerfaget og flyttet til Herning i Danmark. Der gikk hun på TEKO Center Denmark The Acadamy of Design & Textile, hvor hun gikk ut som den beste studenten i 2003.
Hun fikk topp karakterer på sin eksamens kolleksjon, og fikk tilbud om jobb fra flere forskjellige designere/merker. Likevel bestemte hun seg for å dra tilbake til Norge, for å komme inn i den norske moteverdenen hvor hun jobbet som freelance designer.Hun jobbet med teknisk bekledning for det norske snowboard merket Whiteout, eigd av Norrøna.
I 2007 ble kolleksjonen nominert til ?beste nykommer?  hvor hun var nominert i samme kategori som Alexander McQueen!

I 2008 startet Kjersti VATLE, i Oslo hvor hun har sitt studio.

Designeren er kjent for sin bruk av sterke farger, hjerter og humor.
Vatle er en del av Designerkollektivet som holder hus på Aker Brygge og har også vært med på å starte clubkonseptet Neverland.Photo/l-a.no VATLE


Suitcase-R&M
 

Favoritt kolleksjon: NJ- A/W 11

 • 12.10.2011kl.10:34
 • ( 1 )

Favoritt kolleksjonen fra Nina Jarebrink, er Autumn/Winter 2011

Photo/ NJ

Hva synes du om Nina Jarebrink? 


Suitcase- R&M

Nina Jarebrink

 • 11.10.2011kl.19:53
 • ( 1 )

Nina Jarebrink er en svensk designer, som designer både acessories, smykker, sko og klær!
Hun startet opp i 2004, med merket Nina Jarebrink of sweden, hennes første suksess var med en unik smykke kolleksjon.
Hun har også blitt en favoritt blant de beste stylistene og kjendisene, som alle elsker hennes skreddersydde, diskre men likevel glamorøse eleganse av hennes klær og tilbehør!

Nina Jarenbrinks viktigste del av hennes design er de elegante strikkeplaggene med sterke og gjenkjennelige mønster. Hennes store utvalg av sko, tilbehør og smykker er også i sammen inspirerende stil!

 
« We want to give people the opportunity to look elegant and cool,
wether they're at work or at play. With one of our pieces in your
wardrobe, you're ready to take on the world.»
Nina Jarebrink bruker feminine former og stoffer uten å miste det særegne "edgy" uttrykket som merket er kjent for.

Nina Jarenbrik kan du finne i mange land, Norge, Japan, Korea, Sverige, UK, Danmark og ble i år lansert i Sør Afrika.
 

«Everyday glamour, from dusk til dawn»


 
Photo/ NJ, google.Legger ut favoritt kolleksjon i morgen.  

Suitcase- R&M
 

Favorittkolleksjon - Leila Hafzi

 • 26.09.2011kl.20:47
 • ( 3 )

 

Nektar by Leila Hafzi.

 

Suitcase - R&M

Ukens Designer - Leila Hafzi

 • 26.09.2011kl.18:44
 • ( 0 )

Leila Hafzi er en av mine (Marie) favorittdesignere. Hun er fantastisk flink med farger og print. Kjolene hennes er rett og slett nydelig og i tilegg er hun miljøbevisst!

Leila Hafzi Presanterte sin første kolleksjon i Norge i 1997. Hun har blitt en stor internasjonal designer i løpet av de siste årene og målet hennes er å skape en miljøvennlige og rettferdig klesindustri. Leila har som mål å representere etisk handel innenfor moteindustrien, og hun bruker bare naturlige tekstiler i sine kolleksjoner, som produseres i Nepal. Hun vil unngå bruk og kast prinsippet, derfor produserer hun bare en brudekolleksjon og en vanlig kolleksjon i året. Dette gjør at kolleksjonene får lengre levetid.

I 2007 ble kolleksjonen, Alpha Vert S/S, presantert i både Oslo og Paris, noe som resulterte i at du fikk prisen "Designer of The Year" i tilegg til at hun fikk designe ett plagg for La Redoute. I 2008 ble kolleksjonen hennes vist både i New York og Oslo.

I fremtiden vil hun også satse på litt annet enn kjoler, men dette er i hovedsak et ønske fra norske kunder. Hun sleger mye klær i Hollywood, til Hellas og Italia. 

 Suitcase - R&M

Favoritt Kolleksjon: S/S 10

 • 19.09.2011kl.19:33
 • ( 2 )

Min favoritt kolleksjon fra Tina H, må være sommer 2010!
Nydlelige bilder, stoffer og fassonger!Bildene er funnet på hjemmesiden til Tina: http://www.tinahaagensen.com

Hvilket plagg likte du best?


Suitcase-R&M 

Ukens designer: Tina H.

 • 19.09.2011kl.14:04
 • ( 2 )
Christina Haagensen, best kjent som Tina Haagesen ble født 5.september 1967, hun er en norsk designer og stylist.

Hun er opprinnelig utdannet dekoratør ved Danmarks Dekoratørfagskole i København, 1987-1988
Før hun gikk videre og avsluttet sin treårige utdannelse ved moteskolen Esmod i Oslo våren 2007.
Hun var også med i tv programmet Designerspirene som gikk på tv3 i 2007, dette er den norske versjonen av Project Runway. Her kom hun langt, og blir blant de 3 beste.
Hun fortsatte med merket Tina H.

Tina gjør siste finish før finalen i designer spirene. 


Tina har blant annet jobbet som assistent for Kjell Nordstrøm,  Baron von Bulldog. Her jobbet hun fra 2004-2006.
Senere ble hun sjefsdesigner for motehuset Baron von Bulldog, hvor hun designer under merket «Baron von Bulldog by Tina H.»
Tina har også jobbet som stylist og med kostymer. Hun har stylet Animal Alphas vide Most Wanted Cowboy.
Ingrid Berdal har hun kledd opp til premieren til «Fritt Vilt» i 2006 og til filmballet på Oslo Plaza i 2007.
Hun har også designet gullkjolen Christine Koht, som ble brukt under gullruten i 2007 i Bergen.
Aggie Frost har brukt Tines antrekk på scenen. Og Scissor Sisters fikk flere antrekk designet av Tina og Kjell i forbindelse med konserten i Oslo i 2007.


Christine Koht på gullruten i Bergen 2007, gullkjolen er designet av Tina.


Designene til Tina er unike! Dette er noe som ble godt lagt merke til under Designerspirene, og spesielt i hennes egen klesstil.
Klærne Hun lager har en kombinasjon av unike detaljer, avdelinger og høy kvalitet!
Klærne er ofte lag på lag, og har hånd lagde detaljer.
Hennes kjærlighet til asiatisk estetikk og søt vintage chic legger en romantisk stemning til hvert plagg.

Tine er opptatt av og holde gode priser og reiser derfor til kina, hvor hun får tak i gode materialer og skreddere som kan arbeide sitt. 

 Suitcase- R&M

Favoritt kreasjoner.

 • 05.09.2011kl.22:15
 • ( 4 )

Vi pleier å legge ut favoritt kolleksjonen, men det ble litt vannskelig siden jeg ikke kunne finne noe oversikt over kolleksjonene hennes, utenom a/w 2011. 
Så da blir det favoritt kreasjoner, here it goes!


Suitcase- R&M

 

Ukens designer: Fam Irvoll.

 • 05.09.2011kl.18:59
 • ( 0 )
Ble født i Oslo i 1980, hvor hun også vokste opp.
I 2005 fullførte hun moteskolen Esmod som ligger i Oslo, og gikk så videre til Central St. Martins i London som hun fullførte i 2008.


(Fam Irvoll)

Fam Irvoll har jobbet som assistent for blant annet Vivienne Westwood, Gareth Pugh i London og den norske designeren Peter Løchstøer.

Har vist frem moteshow på Oslo Fashion Week hver sesong siden debuten i 2005, og viste sin første barnekolleksjon Little Cupcakes august 2010!
Fam har hatt sammarbeid med Arts and Crafts til en kolleksjon som inneholder smykker, armbånd og øredobber. Og en Fam Irvoll kolleksjon i sammarbeid med WOW.

Artister hun har designet klær for er blant annet Lady Gaga, Marina and the diamonds og Samsaya.


(Lady gaga med Fam Irvoll hårbøyle)


(Marina fra Marina and the diamonds i Fam Irvoll Genser)


(Samsaya åpner Fam Irvolls moteshow iført Fam Irvoll klær)Fam Irvoll skiller seg ut fra mengden, hun lager klær i sterke farger, 3D effekter og tegneserie elementer.
Hun blir inspirert av Alice in Wonderland, tegneserie, leker, mat, kaker og snop!
Fam har et interessant stoff bruk, ofte er det silke, bomull og strikket som blir gjort om til noe helt unikt!

 


Suitcase- R&M

Ukens designer: Anne Lise Tollefsen

 • 29.08.2011kl.09:47
 • ( 0 )

Anne Lise Tollefsen driver klesmerket, Tollefsen design, og har butikk i Bergen. Hun startet klesmerket i 1985 som 20 åring. Siden den gang har hun jobbet 100% med eget merke.

Hun syr selvskapsklær, finere bruksklær, unika klær og brudekjoler. Hun har sydd for en del artister og kjente mennesker som Herborg Kråkevik, Silje Nergaard, Kristin Asbjørnsen, Mia Gundersen og Martha Louise. Hun trykker mønster på stoffene selv og lager også en del tilbehør som smykker, armbånd og vesker. Klærne hennes er en god blanding mellom design og kunst og hun er medlem i Norske Kunsthåndverkere.  

      

Utdanning:

- 3 år på Voss Husflidsskole (1. år tegning, form og farge. 2. år tekstil design. 3. år vev).

- 1 år på Krohnsminde sømlinje.

- Gikk opp til fagprøven etter å ha hatt bedrift i 4 år.

- Hun har tatt ulike kurs ved Sentral Caint Martins i London.

- Hospitert ved Kunsthøyskolen i Bergen (kunsttrykk)

 

Jeg (Marie) jobbet litt for Anne Lise i 2010, da var jeg med i butikken hennes og jeg fikk sy en del ting for henne. Bland annet sydde jeg brudevesker, ett belte og la opp bukser og skjørt. Personlig syns jeg Anne Lise Tollefsen er en fantastisk designer! Hun er veldig kreativ, flink til å blande mønster på ulike måter og hvert plagg er gjennomtenkt ned til miste detalj. Hun er også en god støttespiller for Suitcase. Jeg spurte henne om hva som må til for å drive eget klesmerket: "Pågangsmot er viktig, spesiellt i oppstartsfasen, da det er en jobb som krever mye. Selvstendighet, nøyaktighet og forståelse for bedriftsøkonomi er også viktig. Man må være kritisk til eget arbeid for å sikre seg at man leverer kvalitetsprodukter". Dette var noen av rådene jeg fikk fra henne. 

Anne Lise har vært motiverende og oppfordret oss til å satse på Suitcase -R&M hele veien. Hun er alltid behjelpelig om det er noe vi lurer på.

Her er noen bilder fra hva jeg gjorde under utplasseringen min hos henne: 

Suitcase - R&M

A/W 08-09. Kristian Aadnevik

 • 23.08.2011kl.20:58
 • ( 2 )

Her er favoritten min blandt Kristian Aadneviks kolleksjoner.Suitcase- R&M
Ukens designer: Kristian Aadnevik

 • 23.08.2011kl.01:03
 • ( 0 )Kristian Aadnevik er norsk og kommer fra Bergen.
Vi er stolte over å si att han har gått på samme skole som oss, Årstad Videregående. På skredderlinjen som nå heter kjole- og draktsyerlinjen, med de samme lærerne som oss.
Han fortsatte så i London på Royal College of art hvor han tok sin mastergrad, startet for seg selv i 2004 og hadde sitt gjennombrudd på London fashion week.Kristian har jobbet for mange kjente som Alexander McQueen, Sarah Burton og Roberto Cavalli.
Han har også vært protesjeen til Donatella Versace, og hadde nylig ett samarbeid med Riccovero.
Kledd opp stjerner som Cheryl Cole, Madonna, Beyoncé og Rihanna.

Han bruker eksklusive stoffer og fjær. Mye av det han lager har kontraster der du møter de gotiske og romantiske, med fantastiske detaljer! I fjord ble Raff uken arrangert for første gang i bergen, det er en vandreutstilling der arbeidene til utvalgte designere vises frem døgnet rundt hele uken!
Kristian var blandt de utvalgte designerne og hadde sin utstilling i gågaten. Han stiller opp med utstilling i år også, men denne gangen blir det på Vincci!  
Vi gleder oss til å se! Raff uken begynner 26 august og varer frem til 5 september, verdt å få med seg!
(Vi kommer med mer info om raff uken, litt senere. 


Suitcase- R&M

Favorittkolleksjon - Stine Goya

 • 15.08.2011kl.08:14
 • ( 3 )

Spring/summer 2011
 

Suitcase - R&M

Ukens designer - Stine Goya

 • 14.08.2011kl.14:56
 • ( 2 )

Vi har bestemmt oss for å ha en fast spalte om ukens designer. Hver mandag velger vi ut en designer som vi liker for å skriver litt fakta og vise bilder fra denne designerens arbeid. Vi vil skrive om noen kjente designere, og noen mer ukjente og vi håper dette er noe som faller i smak hos dere. Gi oss gjerne tilbakemeldinger! 


I dag er det den danske designeren Stine Goya vi vil skrive om.Med ti år i motebransjen, både som modell for store internasjonale designere og som en av Danmarks mest etterspurte stylister, begyndte Stine Goya et nyt kapittel i sitt liv. Våren 2007 startet hun sitt eget merke, under navnet Stine Goya.Stine Goya har utdannet seg hos Central St Martins kunstskole i London og gikk ut fra skolen i 2005 med en grad i mote og trykk. Hun er kjent for å bruke sterke farger, egendesignede print og lage skulpturelle klær. Kolleksjonene hennes har fått mye positiv oppmerksomhet og hun fortsetter å imponere publikum. Stine påvirker i stadig større grad den skandinaviske moten.
Hun blir ofte omtalt i store moteblader som Vogue, Elle, style.com, Custume, osv.  Hun har også mottatt en rekke priser for sitt arbeid:

DANSK fashion award for designer av året 2011
DANSK fashion award for beste samarbeid 2011
DANSK fashion award for beste kommende designer 2009

Stine Goya er presantert i over 90 butikker rundt om i værden og hun blir stadig større i internasjonale sammenhenger. Her er noen bilder fra årets høstkolleksjon:

Suitcase - R&M

hits