Suitcase - R&M -

Svenneprøve resultatet

 • 22.05.2012kl.16:45
 • ( 2 )

Her er bilder av kjolen og jakken jeg lagde på svenneprøven min!
Det var utrolig kjekt att svigersøsteren min ville bruke den i konfirmasjonen vi var i på lørdag, det varmer ett skredder hjerte!


Her er svigersøsteren min og hennes fantastiske sønn, Jonathan!


Photo/privat

Tusen takk for super hjelp, Lena! Du er super.


Hva synest du om antrekket jeg har laget?
 

Svenneprøve bestått!

 • 24.03.2012kl.15:57
 • ( 10 )

På torsdag så leverte jeg svenneprøven min! Jeg var veldig usikker på hvordan jeg hadde gjort det, da de tre siste dagene var preget av stress.. Jeg var innstillt på det verste, men håpet på det beste!
Da jeg våknet på fredag, stålte solen! Jeg var på evaluering med kunden min, og ble veldig overasket da prøvenemnden strakk ut handa "gratulerer, du har bestått svenneprøven!" 
Det kunne ikke blitt en bedre start på helgen! Nå kan jeg endelig senke skuldrene og nyte livet!
Suitcase er nå komplett, siden både jeg og Marie nå er kjole og draktsyere, eller skreddere som høres litt proffere ut!
Nå er det champagne brunch med kjæresten min, før det blir utepils og feiring i kveld!
Deilig!
 
Så må jeg få gratulere Wenche og Frida, som også bestod svenneprøven!Skal se om jeg får tatt noen bilder av kjolen og jakken jeg lagde senere.

 

øve øve, svenneprøve

 • 10.03.2012kl.19:15
 • ( 8 )

Svenneprøven nærmer seg, det skal bli greit å komme i gang..hvertfall få vite hva oppgaven er!

Jeg gleder meg mest til dette er over.

                                                                                                                         
 

Tailored dress

 • 22.02.2012kl.12:54
 • ( 0 )

Jeg har i de siste balansert jobb og skole, men nå har jeg bare fem jobbdager igjen før jeg får fri i en mnd.
Dagene frem til 12.mars skal jeg skreddersy en kjole til kunden min, øve på detaljer og lignende.
Jeg har jo vert så heldig at jeg har fått lov til å komme tilbake til skolen, så jeg kan få undervisning og hjelp. Noe jeg hadde håpet jeg fikk sjansen til ved siden av jobben, men det har rett og slett ikke klaffet godt nok. På fredag håper jeg at jeg får fri fra jobb så jeg kan ha første prøving på skolen, slik at jeg har noe å jobbe med hjemme mens skolen har vinterferie!


Jeg holder på med kjolen i midten. 


Alt må trokkles sammen for hånd.


Overdelen nesten ferdig trokklet.


Delene til skjørtet. 


                                                                                                                          
 

Back to school!

 • 20.01.2012kl.19:39
 • ( 0 )

På onsdag fikk jeg en god nyhet! Læreren vi hadde da vi gikk på kjole- og draktsyerlinjen ringte meg og fortalte att det hadde sluttet 6stk(!) fra den nye klassen hennes. Hun hadde vert på et møte med styret på skolen/avdelingen og fikset det sånn att jeg og en annen som gikk i klassen får "begynne" på skolen igjen! Rettere sagt, vi får komme og gå på de praksisdagene de har på skolen nett når det passer oss (etter timeplanen deres selvsagt).

Så i dag var jeg på skolen for å få plass, skap og litt info! Da jeg møtte hun jeg skal gå med, hadde hun med seg to store buketter med roser! En til meg og en til læreren vår, fantastisk! En stor takk til Wenche!Grunnen til at vi skal "begynne" på skolen igjen, er at vi strøk på svenneprøven og skal ta den opp igjen i mars.
Jeg sporte læreren vår om vi hadde mulighet til å få noe hjelp til å komme i gang med øvingen, så fikset hun 2mnd med fri skole! Vi er så heldige som har hatt våre fantastiske lærere til støtte, opplæring og alt som hører med.
Nå ser jeg virkelig frem til å begynne på skolen på mandag, håper bare jeg får det til å passe med jobb slik at jeg får øvd mest mulig.Det er i tillegg komt nye regler på svenneprøven, som gjør den mye bedre. Før var det slik at du ikke fik vite før prøven begynte om du skal lage kjole eller drakt. Men nå kan vi velge! 
Dette viser kanskje at prøvenemnden har tatt til seg det vi har kjempet imot, med 3 lange måneder klaging etter svenneprøven var over i juni.  Kanskje hun føler presset og blir en litt hyggeligere person, hvem vet?
Nå ser jeg nesten frem til svenneprøven, men jeg tror negativiteten min over dette vil ta over etterhvert..

Ønsk meg lykke til. Det trenger jeg!! 

Bildene er fra vg2 design og tekstil.
Kanskje jeg skal lage et innlegg med bilder av ting jeg har sydd opp gjennom årene på vg1, 2 og 3.? 
 


                                                                                                                                    

 

Mottakelse av Svennebrev

 • 27.10.2011kl.14:06
 • ( 8 )

Den 24. november skal jeg (Marie) til Norge for å delta på en sermoni i forbindelse med utdeling av fag- og svennebrev. Jeg skal motta mitt svennebrev i kjole og drakt søm og i den forbindelse har jeg tenkt å sy meg en kjole. Her er en tegning på hvordan jeg foreløpig tenker å ha den.

 Som dere ser er den i samme stil som "skjelett" kjolen vi har sydd (se den her). Det kommer sikkert til å bli en del endringer underveis og jeg velger kanskje andre farger. Jeg er også usikker på om jeg vil vise så mye hud. Så lagt har jeg bare så vidt begynnt på mønsteret, men jeg skal nok vise dere det endelige resultatet når jeg er ferdig.

Hva syns dere?

 

Suitcase - R&M

Avsluttning og Resultat på Svenneprøven

 • 25.06.2011kl.11:19
 • ( 0 )

Onsdag var siste skoledag for Kjole og Drakt-linjen. På skolen hadde vi en koselig avsluttning med is, grilling og underholdning, før vi fikk resultatet av svenneprøven. Det var veldig nervøs stemning i klassen hele dagen. Vi visste på forhånd at mesteparten kom til å stryke. Marie fikk først gladnyheten om at hun hadde bestått! Det ble mange gledestårer og telefonsamtalen. Rebekka hadde gjort noen tabber som gjorde at hun ikke bestod. Hun kommer til å klage på denne avgjørelsen fordi vi mener at alle kan gjøre feil og de må ta i betraktning den korte tiden vi har hatt å lære dette på. Egentlig skulle vi gått to år i lære, men siden ingen tilbyr læreplass får vi bare ni måneder på skole.

Etter skolen dro vi til Åsane og hadde avsluttning med hele klassen og lærere. Det ble en kjempe koselig kveld med tapas, spill og gaver. Her er noen bilder fra kvelden:Vi vil takke våre fantastiske lærere for et kjempe fint og lærerikt år!

 

Suitcase - R&M

Svenneprøve dag 8

 • 19.06.2011kl.19:02
 • ( 0 )

Da er vi endelig ferdig! Nå er det bare å vente på resultate. Begge har litt blannede følelser for hvordan dette har gått, så det blir spennende å se. Vi skal legge ut bilder av ferdig resultat så fort vi får plaggene tilbake. På tirsdag skal vi inn til samtale med prøvenemden, men det er først om noen uker vi får vite om vi har bestått.

Det blir kjempe godt å ta sommerferie nå og begynne på nye prosjekter i forbindelse med Suitcase!

 

Suitcase - R&M

Svenneprøve dag 6 og 7

 • 15.06.2011kl.22:14
 • ( 0 )

De siste dagene har gått ganske rolig for seg. Vi begynner å føle oss ferdig med kjolene, bare småplukk igjenn. Det er selvsagt ting vi kunne gjort bedre, men det blir for mye arbeid i forhold til tiden som gjennstår.

I morgen er det levering! Det skal bli kjempe godt å bli ferdig oppgaven og ta sommerferie!

 Her er Marie sin kjole. Det er bare småting som gjennstår.

 

Suitcase - R&M

Svenneprøve dag 5

 • 09.06.2011kl.19:42
 • ( 0 )

I dag har vært en litt tung dag på skolen. Det har vært dårlig luft og 27 grader i klasserommet. Hele klassen var litt slappe av den tunge luften og ingen klarte å være veldig effektiv.

Begge to har hatt prøving på kundene i dag, og begge har klart å fikse snittene på ryggen. Men selvsagt har det dukket opp litt andre problemer. Rebekka har balansefeil på skjørtet som hun skal prøve å rette opp i og Marie sliter litt med utringningen. Nå er det bare å rette opp i disse feilene, håpe på at det ikke oppstår nye feil og få kjolene ferdig!

Suitcase - R&M

Svenneprøve dag 3 og 4

 • 08.06.2011kl.22:05
 • ( 2 )

De to siste dagene på svenneprøven har vært litt stressende. Begge har hatt problemer med snittene på ryggen på kjolene. Rebekka sine snitt buet litt feil vei, men hun har klart å modelere de på plass. Marie sine snitt er for mye buet og lager stor vidde på ryggen som er vanskelig å få vekk. Begge skal ha prøving i morgen, så da blir det spennende å se hvordan vi ligger ann og om vi har klart å rette opp i feilene.

Dette er kjolen som Rebekka syr til sin kunde.

 Og her er kjolen til Marie sin kunde. Det var noe galt med kamerate, så bildene er ikke så gode i dette innlegget. 

Vi får ikke jobbet så mye med design under svenneprøven, det viktigste er å følge oppgaven og få med de detaljene som må være med. Den må også sitte fint på kunden. Nå er vi spent på morgendagen og håper at det ikke blir for store endringer etter prøvingene.

 

Suitcase - R&M

Svenneprøve dag 2

 • 06.06.2011kl.23:31
 • ( 0 )

Dag to har gått veldig bra for oss begge, tror jeg! Kjolene er trokklet sammen og begge to har fått prøving i morgen.
Det blir noen få timer permisjon på oss begge, men sånn blir det.
Så får vi bare håpe att det går bra!  Så er det bare 6dager igjenn, kansje..photo/suitcase. Modell: Reina Tucker


Jeg venter på en ny data, siden min er stuck på skolen. Den kommer nokk iløpet av noen dager, da vil det bli mer bilder fra fotoshooten!Suitcase- R&M

Øvehelg!

 • 03.06.2011kl.22:01
 • ( 0 )

Denne helgen er satt av til svenneprøve øving, men siden vi fikk en så fin oppgave ble det ikke i det store.
Vi satt oss ned i går, men det endte med høst/vinter kolleksjons planlegging! Så i dag prøvde vi på nytt, å det gikk litt bedre!
Vi gleder oss til å dele høst/vinter skissene, når høsten nermer seg litt mer. Nå nermer sommer og sommerferie seg med stormskritt, så vi skal ikke ødlegge den sommer følelsen. enda!

I morgen skal vi ned på Barrio å jobbe! Det er meldt fint vær fremmover, så vi håper att det hjelper på salget av Bittersweet Symphony!  Håper noen tar turen innom oss, etter kl.12..
photo/Suitcase. Modell: Therese Drotningsvik
Tumblr_lm48r4n1cn1qe5fjho1_500_large
photo/we<3it


Suitcase- R&M

Svenneprøve dag 1.

 • 02.06.2011kl.18:10
 • ( 0 )

I går begynnte svenneprøven. Klokken 9 fikk vi utlevert oppaven og vi fikk vite at vi skal sy en kjole med følgende detaljer:

 • Fasongsydd
 • Valfritt snitt
 • Fóret
 • Avdeling i livet.
 • Valgfri arm med linning og form for lukkning.
 • Valfri utringning, utenom den som er på grunnformen.
 • Belte.
 • Minimum ca. knelende.
 • Fóret splitt eller fold.

Begge to kom godt i gang med oppgaven i går. Vi har tegnet skisser, motetegning, arbeidstegning, konstruert mønseter og klippet ut delene. Med andre ord en god start! Vi er kjempe fornøyd med oppgaven, den kunne egentlig ikke vært bedre.

Dette er kjolen som Marie har tenkt å sy til sin kunde, her er både motetegning og arbeidstegning:

Suitcase - R&Mhits