Suitcase - R&M -

Suitcase kjole med drapering i siden

 • 15.09.2013kl.18:34
 • ( 8 )

I går var jeg både på innflytningsfest og bursdagsfest hos en venninne. For anledningen valgte jeg å sy meg en enkel, tettsittende kjole med draperinger i siden.

Hva syns du om kjolen?Nye merkelapper

 • 05.06.2013kl.10:09
 • ( 4 )

  

Line Møllerhaug Photography og Cake Style

 • 10.03.2013kl.12:36
 • ( 0 )

På torsdag dro jeg til Norge for å fikse noen ting hjemme. Jeg har blandt annet brukt tiden i Norge på å sy, vært innom MollyMe og vært i møte med fotograf, Line Møllerhaug. Line er en dyktig fotograf som samarbeider med stylistene Jorunn Maria fra Cake Style, og Hege Børresen. Vi har blitt spurt om å delta i ett samarbeid hvor de vil style og fotografere noen av klærne våre. Dette syns vi selvsagt at er kjempe spennende og noe vi gjerne vil være med på!

Planen er at vi skal fortsette å holde kontakt med dem og vi satser på at det blir photo shoot i løpet av sommerferien, men ingen dato er satt. Vi skriver nok mer om dette samarbeidet etterhvert som det nærmer seg.


Besøk disse sidene for å se noe av deres arbeid:

http://www.linemollerhaug.no/#/            

http://cakestyle.no/stylist-jorunn-maria/

I morgen drar jeg tilbake til Herning. Jeg regner med at det blir en travel periode fremover med oppgave leveringer og skriving av bachelor søknad.

 

 

 

2012 - September til Desember

 • 11.02.2013kl.18:53
 • ( 0 )

September:

Hele september måned gikk stort sett med til å jobbe med kolleksjonen Elusive. Vi startet måneden med å kjøpe inn materialer. Deretter startet vi med modellutviklingen og syprosessen. Den 15. august holdt vi moteshow i Lindås Senter. Etterfølgende hadde vi en photo shoot med dyktige fotografer og modeller, før klærne ble hengt ut for salg på MollyMe og salgsbloggen vår.


Oktober:

Oktober måned startet ganske rolig. Vi fikk brukt litt tid på å sy klær til oss selv. Blandt annet fikk Marie sydd en pelsjakke, og Rebekka jobbet med en biker inspirert jakke. I tillegg sydde vi en del gensere og jobbet litt med ulike kundebestillinger.

Marie dro tilbake til Danmark i midten av måneden for å fullføre, og levere, den skriftlige delen av sin halvtårseksamen.

Vi ordnet også nytt design på bloggen i oktober.

November & Desember:

I november og desember jobbet Marie mye med ulike valgfag. Hun hadde valgfag både i printdesign og webdesign. I løpet av valgfaget webdesign laget Marie hjemmesiden vår, www.suitcase.no .

Marie brukte også mye tid på å forberede sin muntlige eksamensoppgave, samtidig som hun jobbet en del med forberedelser til moteshowet vi hadde med Bjuti hårstudio den 26. januar i år.

Rebekka begynte å forberede seg både fysisk og mentalt til operasjonen hun nå snart skal gjennomgå, og måtte begynne å ta det rolig i forhold til jobb.


Dette er det siste innlegget vi skriver om hva som skjedde i 2012. Nå er vi godt i gang med 2013 og vi ser frem til alt dette året vil bringe!

Vi ønsker alle en riktig fin kveld!

 

 

 

Site Instagram bilder @suitcase.rm

 • 05.02.2013kl.20:26
 • ( 0 )

Her er de siste instagram bildene våre.

Hva heter du på instagram?

 

 

 

2012 - Juli & August

 • 28.01.2013kl.10:48
 • ( 1 )

Her kommer ett oppsummeringsinnlegg for juli og august 2012.

Juli:

Juli var en travel måned, som startet med at Marie kom hjem fra Danmark på sommerferie. Vi fikk sydd ferdig S/S kolleksjonen, Dare to Dye. Etterfølgende hadde vi photo shoot i Bergen med våre fantastiske modeller. Klærne ble solgt på MollyMe i Lindås Senter. Straks etter at kolleksjonen var lagt ut for salg, startet vi på årets høst/vinter kolleksjon. Vi skisset, valgte ut materialer og satt i gang med konstruksjonen av klærne.

Vi ble plukket ut som helgens blogg av blogg.no, noe som ga oss flere nye lesere. Vi hadde også en konkurranse på bloggen hvor man kunne vinne en Suitcase topp, og det var mange som ville delta i denne konkurransen.

I slutten av juli dro Marie på ferie med familien til Cannes i Frankrike. Rebekka dro på Sverige-tur sammen med typen og ett vennepar.

August:

August startet med at Marie dro til Oslo for å få med seg Oslo Fashion Week. I Oslo var hun også med Aina på innkjøp av nye klær til butikken MollyMe. Planleggingen av høst/vinter kolleksjonen fortsatte og kolleksjonen fikk navnet, Elusive.

Vi opprettet en salgsblogg hvor vi legger ut kolleksjonene våre for salg. Vi skaffet oss også Instagram, dere kan følge oss på @suitcase.rmØnsker alle en fin dag! 

Sneak Peek - Fashionshow

 • 27.01.2013kl.19:34
 • ( 2 )

I går hadde vi, i samarbeid med Bjuti Hårstudio, ett suksessfullt fashionshow på Contra bar i Bergen. Her kan dere se ett bilde fra backstage med modellene. Det kommer nok flere bilder i løpet av uken, så hvis du ikke fikk med deg selve showet, så er det bare å følge med her.

En stor takk til alle som tok turen innom for å få med seg showet. Dersom dere skulle ha noen spørsmål, eller er interessert i noen av plaggene, er det bare til å kontakte oss på suitcase@suitcase.no

 

 

 

 

 

Fashionshow den 26. januar på Contra Bar i Bergen!

 • 25.01.2013kl.22:10
 • ( 0 )

I morgen er alle velkommen til hår- og moteshow på Contra bar i Bergen!! Håper så mange som mulig vil komme for å se våre nye styles, og få med seg den fantastiske stylingen som Bjuti Hårstudio står for! Det blir utdelt goodiebags til de første som kommer.


Vi gleder oss til i morgen, og håper å se nettopp deg! Les mer HER.


 

Instagram @suitcaserm

 • 19.01.2013kl.21:51
 • ( 3 )

Her er våre siste Instagram bilder!


Hva syns du om bildene? Har du Instagram?

 

Følg oss gjerne @suitcaserm 

 

 

 

2012 - April, Mai & Juni

 • 15.01.2013kl.21:22
 • ( 0 )

Her kommer en oppsummering av april, mai og juni i 2012.

April

April var en litt hektisk måned for oss i Suitcase. Vi brukte store deler av påsken på å jobbe med S/S kolleksjonen, Dare to Dye. Vi farget alle plaggene selv, noe som var kjempe spennende! Vi fikk også sydd en del av plaggene sammen, og kolleksjonen begynte å ta form.

På skolen brukte Marie mye tid på å jobbe med ett herretøy prosjekt. Gjennom dette prosjektet fikk hun lære litt om konstruksjon av klær til menn, hun designet en herrekolleksjon, og sydde opp en dressjakke og tre t-skjorter.

Rebekka lagde en god del armbånd og smykker. Hun fylte 20år, og hadde en vellykket bursdag/innflyttnings fest!

Mai

I mai dro Marie på en tre ukers studietur til India. I løpet av studieturen fikk hun besøke mange ulike bedrifter. Disse bedriftene produserte alt innenfor klær, sko, vesker, tepper og lignende. I tillegg fikk hun oppleve mange av de store attraksjonene i India og hun fikk ett innblikk i den Indiske kulturen. Dette var en opplevelse for livet!

Ellers var mai en rolig måned på bloggfronten! 


Juni

Marie ble 20år og feiret i Danmark med tapas-party! Marie hadde også en stor muntlig eksamen hvor hun bland annet sydde opp ett skjørt.

Vi ble flinkere på antrekksbilder og la ut noen DIY. 

 

Fashionshow med Suitcase og Bjuti!

 • 14.01.2013kl.21:49
 • ( 0 )Besøk gjerne nettsiden og bloggen til Bjuti hårstudio, her. Vi Håper å se så mange som mulig den 26. januar! Les med på facebook: Fashionshow

 

 

Rammetrykk topp

 • 13.01.2013kl.11:49
 • ( 2 )

Denne toppen fikk jeg av Marie til jul! Hun har tegnet og rammetrykket den selv.
Hva synest du?
2012 - Januar, Februar & Mars

 • 11.01.2013kl.20:02
 • ( 1 )

Vi vil gjerne oppsummere året som har gått gjennom 4 innlegg her på bloggen. 2012 har vært et veldig travelt år både når det kommer til Suitcase, men også ellers. Her har vi plukket ut noen av de viktigste tingene som har skjedd og lagt ved noen bilder, fra januar, februar og mars.

Januar:

Januar var en rolig måned, som startet med at vi begynte å planlegge årets vår/sommer kolleksjonen. Tiltross for at vi var tidlig ute med planleggingen, tok det litt tid før klærne var for salg. Kolleksjonen fikk navnet Dare to Dye og handlet om fargekombinasjoner, dip dye og tie dye .

Brand ID var ett av de største prosjektene Marie hadde i løpet 1. semester på Teko. Prosjektet gikk ut på at vi skulle ta inspirasjon fra et dansk firma og ut i fra dette firmaet lage ett produkt som kunne selges hos dem. Dere kan lese mer om prosjektet, og se flere bilder, her.

I slutten av januar begynte Rebekka å forberede seg til å ta svenneprøven. Hun fikk tilgang til vår gamle skolens lokaler og fikk god assistanse fra lærerne på Årstad.

Februar:

I starten av februar hadde Marie skriftlig eksamen. Denne eksamen gikk på alle business fagene. Etterfølgende startet hun på 2. semester og da ble det høyere fokus på de ulike spesialene. Altså begynte Marie å ha med undervisning i konstruksjon og hun lærte å bruke dataprogram til dette. 

Rebekka flyttet inn i ny leilighet sammen med kjæresten i løpet av februar. Samtidig valgte vi å flytte systudioet ut fra butikken Barrio, og avsluttet dermed ett flott sammarbeidet med eieren, Giovanni. Det var litt trist, men det var også veldig greit å få systudioet hjem til Rebekka.

Vi fortsatte planleggingen av Dare to Dye. Vi plukket ut de ulike stylene vi ville sy og Marie tegnet arbeidstegninger i Illustartor. Vi utviklet også ett fargekart.

Rebekka fortsatte å øve til svenneprøven og kom godt i gang med å sy på en kjole til kunden sin.

 

Mars:

Midt i alt svenneprøve styret ble det litt lege og sykehusbesøk for Rebekka, og diagnosen Skoliose ble satt. Det skal dere få høre mer om senere.

Rebekka hadde fri fra jobb hele Mars for å forberede seg til svenneprøven. Den 12. begynte den, og holdt på i over en uke.

Marie begynte å jobbe med graduering på skolen og fikk etterhvert godt styr på hvordan konstruksjonsprogrammet fungerer. Svenneprøven ble til slutt bestått! Her er svigersøsteren til Rebekka i resultatet, kjole og jakke.

Det kommer flere innlegg som dette etterhvert.

Ønsker alle en riktig fin fredagskveld!

 

 

 

Endringer på Bloggen

 • 08.01.2013kl.15:12
 • ( 0 )

Hei og godt nyttår til dere alle!

Som dere sikkert har merket, så har det vært stille her på bloggen i lang tid. Dette er fordi vi trengte en pause fra alt stresset, det har skjedd mye den siste tiden. Vi trengte å få diskutert ulike saker rundt Suitcase og hvordan vi skal arbeide fremover. I juleferien har vi roet helt ned, og nå går vi inn i ett nytt år med nytt mot og store forventninger! Vi setter pris på at mange likevel har tatt turen inn her og vi er kjempe glad for alle faste, nye, kjente og kjære lesere!

I 2013 kommer det til å bli noen endringer her på bloggen. Årsaken til dette er at det er mye som skjer på privaten hos begge to. Rebekka er for tiden sykemeldt og har derfor ikke kapasitet til å jobbe med Suitcase fremover. Dette vil Rebekka skrive mer om i ett innlegg i nærmeste fremtid.

I og med at Rebekka er sykemeld og Marie har det travelt på skolen, vil vi skrive mer om hva vi gjør privat. Vi vil bland annet legge ut flere antrekksbilder, inspirasjon, kollasjer, tips, Marie vil skrive om Teko og begge vil fortelle litt om hva vi driver med til daglig.

I tillegg til dette har vi sett oss nødt til å droppe årets vår/sommer kolleksjon. I stede vil det forhåpentlig bli en ennå bedre høst/vinter kolleksjon i år! Til tross for at sommerkolleksjonen blir droppet, har vi noen andre spennende prosjekter på gang! Den 2. februar skal vi bland annet ha ett moteshow på Contra, i samarbeid med frisørsalongen Bjuti. Dette gleder vi oss til! Vi vil selvsagt skrive mer om dette etterhvert og vi håper at alle som har mulighet vil ta turen innom Contra denne dagen.

*Edit: Mote/hårshowet er flyttet til 26.januar. 

Håper dere vil fortsette å følge bloggen vår og vi setter selvsagt stor pris på alle tilbakemeldinger på i form av kommentarer, også på facebook og på mail.

                                                                                           Følg oss på:

                                                                  

                                                              Facebook              Instagram             Bloglovin    
   
  

Mange klemmer fra Suitcase jentene!


Biker Jacket

 • 05.12.2012kl.16:45
 • ( 2 )

Endelig har jeg fått foret jakken, som jeg begynte på for veldig lenge siden! Det er fortsatt noe småting som mangler, som å fore lommene og sy opp nederkanten. Men jeg tenkte jeg kunne dele noen bilde for det;) 
Det blir så fort mørkt ute nå så jeg fikk ikke tatt bilder med dagslys, fargene stemmer derfor ikke helt da den er mye mer burgunder.


Hva synest du?
 

Instagram @suitcaserm

 • 29.11.2012kl.11:44
 • ( 0 )


Følg oss på Instagram! @suitcaserm

Har du Instagram?

 

 

Volour & Jersey Kjole

 • 26.11.2012kl.17:39
 • ( 0 )

Her er ett av våre nyeste produkter. Denne kjolen er sydd i en litt kraftig velour og jersey. Kjolen skal være en del av min eksamensoppgave, og den skal i tillegg vises frem under moteshowet vi skal delta i, til nyåret.


Hva syns du om kjolen?

 

 

Hår & moteshow - Fargekart

 • 25.11.2012kl.15:59
 • ( 0 )

Som tidligere nevnt, er vi i gang med ett samarbeid med frisørsalongen Bjuti. De skal i utgangspunktet ha et hårshow til nyåret, og vi har blitt spurt om å levere klær til dette showet. I den forbindelse har vi satt sammen et fargekart med noen inspirasjonsbilder, som blir utgangspunktet for klærne vi skal sy fremover.Vi er godt i gang med å sy, og har en god del styles klare allerder. Vi ser frem til dette samarbeide, og syns det er kjempe kjekt å bli spurt om å delta på slike arrangementer!

 

 

suitcase.no

 • 24.11.2012kl.16:19
 • ( 0 )

Vi har endelig fått oss hjemmeside! Her kan dere lese mer om Suitcase, bli kjent med oss og se tydelig oversikt over de ulike kolleksjonene. Vi kommer til å oppdatere denne siden med jevne mellomrom og det blir nok flere funksjoner etterhvert. Vi tenker også på å lage til en skikkelig nettbutikk, men alt til sin tid!


Besøk gjerne siden vår, og gi en tilbakemelding på hva dere syns!

 

 

Hårshow!

 • 24.11.2012kl.11:38
 • ( 0 )

I går var jeg som sagt på møte angående ett nytt prosjekt. Vi har blitt kontaktet av frisørsalongen, Bjuti, som vi har samarbeidet med før Suitcase ble til. De skal holde et hårshow, og vi skal stille med klær! Alle planer og detaljer er ikke klare, men dere får vite litt etterhvert. Vi tror dette blir veldig spennende! 


Et bilde fra moteshowet, welcome to the circus! Hvor frisørene fra Bjuti, fikset hår og sminke.


 

Siste Instagram bilder @suitcaserm

 • 14.11.2012kl.15:04
 • ( 1 )Følg oss gjerne! @suitcaserm

Har du Instagram?

Paljettkjole

 • 13.11.2012kl.23:07
 • ( 1 )

De siste dagene har jeg jobbet mye med ett nytt prosjekt i Suitcase. Vi kommer til å fortelle mer om dette etterhvert. Her kan dere se noen bilder fra en av kjolene jeg har jobbet med.I tillegg holder jeg på med ett nytt prosjekt på skolen. Prosjektet handler om bæredyktighet. Vi har sett mange urovekkende filmer og hatt besøk fra bedrifter som har fokus på bæredyktig produksjon og lignende. Skal skrive litt mer om dette prosjektet etterhvert.

God natt!

 

 

Instagram Photos @suitcaserm

 • 30.10.2012kl.13:11
 • ( 0 )


Her er de siste bildene vi har lagt ut på instagram. Følg oss gjerne! @suitcaserm

Har du instagram?

 

 

Gensere & Cardigans

 • 30.10.2012kl.00:29
 • ( 3 )

Her kan dere se en oversikt over noen av genserne og cardiganene vi har sydd opp, utenom kolleksjonene.


 

Jakker & Kåper

 • 30.10.2012kl.00:29
 • ( 1 )

Her kan dere se en oversikt over noen av jakkene og kåpene vi har sydd, utenom de ulike kolleksjonene. 

 

 

Skoleprosjekter

 • 30.10.2012kl.00:28
 • ( 1 )

Her er en oversikt over noe av det vi har jobbet med under ulike skoleprosjekter.

 

Topper

 • 30.10.2012kl.00:28
 • ( 2 )

Her kan dere se en oversikt over noen av toppene vi har sydd utenom de ulike kolleksjonene.Det kommer en del innlegg som dette fremover, fordi det skal inn i portfolien vår. Portfolien finner dere under Suitcase i menyen under headeren.

 

 

Paljett topp

 • 29.10.2012kl.15:47
 • ( 7 )

For noen dager siden, sydde jeg meg denne enkle paljett toppen. Den har åpning i ryggen og har piping langs utringning og åpning. Gleder meg til å ta den i bruk!

Jeg har fri frem til onsdag, så resten av dagen skal jeg sy på noen bestillinger vi har fått inn. Det kommer bilder av produktene etterhvert. 

 

 

 

Nytt design!

 • 28.10.2012kl.20:34
 • ( 2 )Nå har vi oppdatert designet på bloggen litt. Det er fortsatt noen ting som må fikses. Skal prøve å få gjort litt mer med det, utover kvelden!

Dette er ett gratisdesign fra http://inaanjuta.blogg.no/ .

 

 MollyMe

 • 28.10.2012kl.20:33
 • ( 2 )

MollyMe er en butikk som ligger i Lindås Senter på Lindås. Butikken tar inn mange skandinaviske merker som Line of Oslo, Chill of Norway, Etui, F&P og Nora Norway, for å nevne noen. 

Suitcase samarbeider med MollyMe og man kan kjøpe klær fra de ulike kolleksjonene våre her. I tillegg ligger klærne tilgjengelig på salgsbloggen vår.

Les mer om MollyMe på deres Facebook side!


Suitcase på MollyMe!

 

 

Instagram uken #4

 • 07.10.2012kl.17:08
 • ( 0 )Følg oss gjerne! @suitcaserm

 

 

Faux Fur Coat

 • 04.10.2012kl.12:01
 • ( 5 )

I går hadde jeg og Rebekka en fridag som vi brukte på å sy litt til oss selv. Jeg fikk sydd denne kåpen i fuksepels. Jeg har også foret den med et "pelsstoff", så den er kjempe myk, god og behagelig å gå med. Gleder meg til å ta den i bruk utover vinteren!Hva syns du om resultatet?

 Insagram uken #3

 • 24.09.2012kl.13:16
 • ( 0 )Følg oss gjerne! @suitcaserm

Har du instagram?

 

 

Instagram uken #2

 • 16.09.2012kl.20:11
 • ( 2 )

Her er bildene vi har lagt ut på instagram denne uken. Følg oss gjerne: @suitcaserm


 

Instagram uken @suitcaserm

 • 09.09.2012kl.16:40
 • ( 4 )

Her er bildene vi har lagt ut på instagram denne uken:Følg oss gjerne! @suitcaserm

Har du instagram?

 Painting Suitcases

 • 05.09.2012kl.14:51
 • ( 2 )

I går satt jeg i gang med ett lite prosjekt. Jeg fant nemlig fire små kofferter på loftet, som vi fant ut at vi skal bruke på moteshowet den 15. september, på Lindås Senter. Jeg har nå malt de svart og planen er at vi skal printe Suitcase-R&M på sidene. Tror det blir kjempe stilig og en fin måte å få frem navnet på!

Skal legge ut bilder av resultatet når de er helt ferdig.

 

Moteshow 15. september!

 • 04.09.2012kl.20:07
 • ( 0 )

Den 15. september er vi innvitert til å være med på moteshow i samarbeid med MollyMe på Lindås Senter! Dette blir ett lite arrangement hvor alle er velkommen til å se høsten og vinterens trender og nyheter. Vi ser på det som en kjempe fin mulighet til å få vise frem vår nye kolleksjon!


Bildene er fra ett moteshow i Skostredet i forbindelse med S/S kolleksjonen, Bittersweet Symphony, 2011.  

Håper at mange vil komme å se showet neste helg. Det kommer nok mer informasjon etterhvert. Vi gleder oss!

 

 

Suitcase på Instagram

 • 31.08.2012kl.14:03
 • ( 1 )

Vi har skaffet oss instagram slik at vi kan holde dere hyppigere oppdatert med bilder fra våre arbeidsdager i Suitcase! Følg oss under navnet suitcaserm.

Har du instagram? Legg gjerne igjen navnet ditt!

A/W Kolleksjon

 • 30.08.2012kl.10:56
 • ( 8 )

Her er noe av det jeg har jobbet med de siste dagene. Jeg har brukt en del tid på konstruksjon i tillegg til at jeg er i gang med å sy noen av plaggene. Som nevnt tidligere har jeg nå praksisperiode på skolen. Det vil si at jeg skal jobbe i en bedrift i noen måneder for å lære mer om hvordan ting fungerer både i konstruksjonsavdelingen og ellers i bedriften. Jeg har valgt å ta praksisperioden min i Suitcase-R&M, men samtidlig samarbeide med MollyMe og andre personer jeg har kontakt med i miljøet. På den måten får jeg mye tid til å jobbe med høst/vinter kolleksjonen og firmaet ellers, så jeg er veldig fornøyd med det valget!Ser du noe du liker så langt?

Nå skal jeg inn til stoff og stil for å handle inn noen små ting jeg mangler for å komme videre med arbeidet på kolleksjonen.

 

Dare to Dye

 • 13.08.2012kl.20:38
 • ( 2 )

Her er en fullstendig oversikt over alle plaggene i kolleksjonen, Dare to Dye. Plaggene kan kjøpes på salgsbloggen HER eller på MollyMe på Lindås Senter.

www.suitcasesalgs.blogg.no

 • 13.08.2012kl.11:54
 • ( 0 )

Vi har opprettet en salgsblogg hvor klærne fra den siste kolleksjonen vår, Dare to Dye, er for salg nå. Besøk bloggen her, og ta en titt på plaggene!

Inspo - A/W Kolleksjon

 • 07.08.2012kl.08:49
 • ( 2 )Inspirasjon til modeller, snitt, materialer og farger til årets høst/vinter kolleksjon.

 Fargekart - A/W kolleksjon

 • 27.07.2012kl.14:12
 • ( 2 )Vi har satt sammen ett fargekart til årets høst/vinter kolleksjon. Kolleksjonen kommer, som dere ser, til å gå mye i jordfarger og høstfarger.

Det er ikke så veldig lenge til vi setter i gang med denne kolleksjonen.

Hva syns dere om fargene?

Kundebestillinger

 • 26.07.2012kl.12:16
 • ( 0 )Vi har fått bestillinger på to slike topper. Alle kommer til å være sydd i samme blondestoff, men de vil likevel være ulik. Jeg skal legge ut bilde av de ferdige resultatene så snart toppene er ferdig sydd.

 

Stoff og stil

 • 24.07.2012kl.12:56
 • ( 0 )

I går var vi som sagt en tur på stoff og stil, der vi skulle handle inn stoff til to bestillinger.Vi begynte å planlegge høst/vinter kolleksjonen som vi snart skal begynne på! Her er noen av stoffene vi skal bruke.

Vinneren av Suitcase topp!

 • 12.07.2012kl.16:49
 • ( 3 )

Vi har hatt en konkurranse gående, her på bloggen, siden søndag. De som deltok kunne vinne denne toppen fra Suitcase-R&M. Nå har vi trukket ut en tilfeldig vinner, som har mottat mail fra oss tidligere i dag!

Vi gratulerer Silje! Toppen vil være på vei i posten så snart du vi får svar på mailen.

 Systudio

 • 11.07.2012kl.20:56
 • ( 2 )

Siden jeg er hjemme i Norge for en periode har jeg rigget til ett lite systudio hjemme, i spisestuen, hos foreldrene mine. Tror det kommer til å fungere helt fint! Her er noen bilder fra min lille syavdeling:

Forretningsplan

 • 08.07.2012kl.21:35
 • ( 2 )

Det å skrive foretningsplan er noe alle bedrifter må gjøre i oppstartsfasen. Det er stort sett ikke det gøyeste! Men gjennom skolen har Marie fått tak i en mal til dette, for de kreative sjelene, som oss!
Malen er satt opp på en gøy og enkel måte, man har et eksempel å gå etter og man kan lime inn bilder og lignende. Vi begynte på denne i går, noe som var veldig spennende.


Husk konkurransen hvor du kan vinne en Suitcase topp her. 


Konkurranse - Suitcase topp

 • 08.07.2012kl.18:40
 • ( 14 )

Topp Str. 36-38

Da tenkte vi å ha vår første konkurranse her på bloggen! Du kan vinne denne toppen fra Suitcase-R&M, alt du trenger å gjøre er å følge oss på Facebook eller bloglovin. Dersom du gjør begge deler har du naturligvis større sjanse til å vinne. Skriv i kommentarfeltet hva du har gjort og husk å legge igjen mailadresse slik at vi kan kontakte deg.

 Gårsdagens antrekk

 • 08.07.2012kl.11:54
 • ( 3 )

I går hadde vi en koselig kveld med Suitcase-jobbing. Vi fikk sett litt på forretningsplanen og planlagt litt hva som skal skje rundt kolleksjonen, Dare to Dye.

Senere ble det litt vin og kos. Her er gårsdagens antrekk:


Marie: Kjole Oasis / Smykke Message / Sko JC Rebekka: Kjole Selected / Smykke H&M / Sko BiancoVi ønsker alle en flott søndag!

Senere i dag blir det konkurranse her på bloggen, så følg med utover dagen!Helgens blogg!

 • 06.07.2012kl.16:42
 • ( 10 )

Vi er helgens blogg på blogg.no, og i den forbindelse har vi gjort ett lite intervju!

Tenkte det var greit og legge det ut her, så dere kan bli litt bedre kjent med oss og Suitcase-R&M. Marie og Rebekka på 20, er jentene bak Inthesuitcase.blogg.no. For tiden bor Marie i Danmark, mens Rebekka bor i Bergen.
Sammen har de startet klesmerket Suitcase-R&M, som du kan følge utviklingen til.
 

(Marie står ytterst til venstre, mens Rebekka står ytterst til høyre i bildet).

 www.inthesuitcase.blogg.no gir deg et innblikk i designertilværelsen. Marie studerer Pattern Design ved skolen TEKO i Herning, mens Rebekka er på utkikk etter jobb.
Disse to jentene kombinerer det å ha et godt øye til mote, sammen med interessen og kunnskapen innen håndarbeid.

Blogg.no stilte Marie og Rebekka noen spørsmål, for at dere lesere kan bli litt bedre kjent med dem: 

Beskriv deg selv med noen ord!
Marie: Målbevisst, effektiv, omtenksom og aktiv

Rebekka: Kreativ, positiv, rastløs og omsorgsfull

Nevn tre ting som gjør deg sint, og tre ting som gjør deg glad!
Marie:Ting som gjør meg sint er negativitet, drømmedrepere og å ikke få til ting til.
Det som gjør meg glad er blant annet å oppnå gode resultater på det jeg gjør, familie og venner, og jeg liker å være i aktivitet.

Rebekka:
Ting som gjør meg sint er brutte løfter, negativitet og jeg blir sint når ting ikke går som de skal.

Det som gjør meg glad er familie, venner og kjæreste, kreativitet og oppnå noe.

Hva gjør du helst en fredagskveld?
Marie: Tilbringe tid med venner.

Rebekka: Se på serier med kjæresten og lage noe god mat.

Når ble Suitcase-R&M lansert, hva kjennetegner merket og hvor kommer navnet fra?
Første kolleksjon, Airborn, ble lansert i april 2011, men Suitcase-R&M ble først stiftet i juli samme år. Siden den gang har vi laget to kolleksjoner, Bittersweet Symphony og Conflate. Vi er nå i gang med en ny kolleksjon under navnet Dare to Dye.

Navnet, Suitcase-R&M, kom frem under en idemyldring i forbindelse med første samarbeid med butikken, Barrio. Den gang var det å starte firma bare en drøm og navnet ble ganske tilfeldig plukket. Vi var den gangen fem jenter som jobbet sammen, det ble derfor vanskelig å velge ett navn som var personlig tilpasset alle. Siden første kolleksjon ble en suksess, valgte vi å beholde navnet Suitcase videre, men puttet på R&M for å gjøre det litt mer personlig.

Det som kjennetegner Suitcase-R&M er høy kvalitet på søm arbeidet og tilpasning. Alle plagg er unike, det finnes bare ett av hvert produkt. De forrige kolleksjonene våre har vært en blanding av det romantiske og litt mer rocka. Vi blander ofte sammen ulike og uventede materialer, noe som gjør plaggene spesielle. Alle plagg skal være noe vi selv ville gått med, men vi utforsker fortsatt med å finne den rette DNA til Suitcase-R&M.

Vi syr også en del på bestilling og da tar vi selvsagt hensyn til kunden. Kunden kan gjerne komme med ønsker og innspill til design. Når vi får bestillinger er det ekstra viktig å tilpasse plaggene slik at kunden føler seg komfortabel, selvsikker og vakker.

Hvem er målgruppen deres?
Kolleksjonene våre er i hovedsak tilpasset unge kvinner i alderen 16-25 år, men vi får ofte bestillinger fra en eldre kundegruppe. Vi syns det er kjempe kjekt å jobbe med kvinner i alle aldre og blir kjempe glad når også de utenfor vår naturlige målgruppe viser interesse for vårt design.

Hvor står Suitcase akkurat nå, og hva er planene fremover?
Akkurat nå er hovedfokuset vårt at vi får ett godt omdømme og blir lagt merke til. Vi håper å bygge opp ett navn i løpet av de neste tre årene. På den måten kan vi ha en sjanse til å etablere oss, og kanskje til og med leve av, Suitcase-R&M når Marie har fullført utdanningen sin på design og business skolen TEKO.

På sikt er drømmen vår å kunne starte egen butikk hvor det kun blir solgt klær fra Suitcase-R&M. Da vil det nok være vanskelig å holde konseptet om kun å ha unike kler, men likevel vil vi alltid ha en liten avdeling for dette. Resten av produksjonen vil nok på sikt bli outsourced og produsert i litt større mengder.


 

Rot på bloggen

 • 05.07.2012kl.00:44
 • ( 0 )

Vi beklager at det ble litt rot og mange innlegg, som mange sikkert har sett før, på rad nå. Vi prøver å forbedre portfolien slik at den blir mer oversiktlig.

 Annet

 • 05.07.2012kl.00:22
 • ( 0 )

Her er litt andre produkter som vi har sydd oppgjennom tiden. Klikk på linkene under for å se plaggene.

TopperGensere & Cardigans / Jakker & Kåper / Skoleprosjekter 


 

 

Herre

 • 05.07.2012kl.00:21
 • ( 0 )

HERRE

Hovedsaklig jobber Suitcase-R&M med dameklær, men i forbindelse med ett skoleprosjekt ble det laget noen plagg til herre. På sikt vil vi kanskje jobbe med herreklær også. Kundesøm

 • 05.07.2012kl.00:18
 • ( 2 )

KUNDESØM:

Vi tar gjerne syoppdrag fra kunder. Da kan kunden være med på designprosessen, endten man selv vil tegne noe, har ett bilde av noe man ønske oppsydd eller vil at vi skal designe noe personlig.

  

Conflate

 • 05.07.2012kl.00:17
 • ( 2 )

Conflate A/W 2011

Confalte var en liten kolleksjon som ble presantert med en fotoshoot. Kolleksjonen var litt mer rocka en de tidligere kolleksjonene. Conflate handlet om å mikse materialer, farger og teknikker i en flott kombinasjon.

 Bittersweet Symphony

 • 05.07.2012kl.00:13
 • ( 7 )

Bittersweet Symphony S/S 2011

Den andre kolleksjonen vår fikk navnet Bittersweet Symphony. Kolleksjonen ble presantert med moteshow i Skostredet i Bergen og senere solgt på butikken, Barrio. Hovedsaklig bestod kolleksjonen av lette sommerplagg i lyse fareger og med blomsterprint.


Airborn

 • 05.07.2012kl.00:08
 • ( 2 )

AIRBORN Spring 2011

Vår første kolleksjon fikk navnet Airborn og ble solgt i butikken, Barrio, i Bergen. Kolleksjonen bestod hovedsaklig av mange ulike topper med håndmalte fjær på og tre ulike kjoler. Vi laget også en del smykker, armbånd og øredobber.


 

Vi vil vite hvem DU er!

 • 25.06.2012kl.14:10
 • ( 4 )

Vi har i det siste lagt på et stabilt antall lesere, noe som er veldig kjekt! Desverre er det mange som ikke legger igjen en kommentar. Vi lurer derfor på hvem DU er? Er dette første gang du besøker bloggen? Eller er du fast leser? Kom gjerne med ris og ros! Dersom du har egen blogg vil vi gjerne at du legger den igjen her! På den måten kan vi se hvem du er, og kanskje du til og med har en spennende blogg som vi vil følge?

Håper å høre fra nettopp deg!

Klem fra Suitcase jentene!

 

Portfolio

 • 21.06.2012kl.12:39
 • ( 0 )

 Klikk på linkene under for å se de ulike kolleksjonene og produktene våre.

Airborn / Bittersweet Symphony / Conflate /Dare to Dye / Kundesøm / Herre / Annet

 

Summer Dreams

 • 09.06.2012kl.19:47
 • ( 0 )

Polyvore//

Jeg ser at mange alt har startet sommerferien, men det er fortsatt en stund til jeg har fri. Om en uke starter førsteårseksamen og den varer frem til 2. juli. Er spent på hvordan oppgaven blir!!

...Så inntil videre får jeg bare drømme om late dager på stranden, grilling og alt annet som hører sommeren til. Ønsker alle som har startet ferien, en riktig god sommer og håper dere har finere vær hjemme i Norge enn jeg har her i Herning!  
Suitcase - Topp

 • 05.06.2012kl.15:16
 • ( 1 )

Jeg var så fornøyd med toppen jeg sydde på søndag, at jeg tok fatt på symaskinen igjen i går og sydde opp samme modell i et annet stoff. Denne har jeg sydd i nervøs fløyel, fordi jeg hadde noe restestoff liggende. Siden dette er ett tynt, elastisk materiale får toppen ett helt annet uttrykk. 

Søndag = Sydag

 • 03.06.2012kl.20:21
 • ( 4 )

I dag har jeg sydd en topp til meg selv. Den har en avdeling ca. 5 cm under livet, hvor den har volang. Den er sydd i en etterligning av semsket skinn, noe som gjorde at den var vanskelig å presse. Sluttresultatet ble likevel ganske bra. Skal prøve å få tatt noen flere bilder, hvor jeg viser hvordan den sitter på, så snart som mulig.

Hva syns du?Antrekk

 • 15.05.2012kl.12:57
 • ( 4 )

Skjorte- bikbok diy / Bukse- bikbok / Sko- din sko / Briller- persol


God Påske!

 • 03.04.2012kl.23:14
 • ( 0 )

Ønsker alle en riktig god påske!

Vi drar begge på hyttetur resten av uken, så det kan bli litt lite blogging på grunn av dårlig tilgang på nett.Bilder fra We<3it

 

Suitcase - Kjole

 • 20.03.2012kl.20:38
 • ( 6 )

I dag har jeg sydd en kjole som jeg skal bruke neste gang jeg skal hjem til Norge. Det gjennstår noen justeringer i ryggen og legge opp nederkanten på armene og selve kjolen.

Hva syns dere?
Stoffshopping

 • 19.03.2012kl.22:24
 • ( 0 )

For noen dager siden var jeg å kjøpte inn litt stoff som jeg skal bruke til litt forskjellige ting. Det røde skal jeg sy en kjole til meg selv av. Resten blir nok til noen topper.

Jeg tenkte å sy kjolen i morgen, så det kommer nok noen bilder etterhvert. Jeg har fri til fredag, så jeg skal bruke disse dagene på å sy både til meg selv og Suitcase.


Vi vil takke alle som er innom bloggen vår hver dag, tiltross for dårlig blogging! Er kjempe fint å se at mange fortsatt gidder å besøke oss!

 

Systudio

 • 19.02.2012kl.01:06
 • ( 1 )


Jeg har som sagt flyttet i ny leilighet og elsker den! Systudioet har vi flyttet fra Barrio å hjem til meg, noe jeg tror blir veldig bra!
Jeg har brukt helgen på å rydde og fikse, så jeg kan begynne å sy snarest mulig. Planen var å henge opp hyller osv. men så manglet jeg skruer, så det kommer senere i uken håper jeg. Men her er litt detaljer av hvordan det er foreløpig!


Det ble litt tungt for "hyllen" å holde oppe alle boksene, så her må jeg finne på noe lurt!


Jeg deler klasskapet mitt med suitcase.


Litt inspo må man ha!


Tegne bøker, sy bøker, mønster bøker og designer bøker.


                                                                                                                          Visittkort

 • 13.02.2012kl.23:14
 • ( 0 )

I dag mottok vi visittkortene i posten! De ble kjempe bra og vi gleder oss til å begynne å dele de ut!

 
Business card

 • 29.01.2012kl.22:43
 • ( 2 )

Nå har vi nett bestillt visittkort, som vi gleder oss til å få! 


Vi brukte nettsiden www.moo.no


                                                                                                              
 

Skisser- systudio

 • 08.01.2012kl.19:45
 • ( 1 )

Jeg flytter i ny leilighet sammen med kjæresten min, i begynnelsen av februar.
Dit tar jeg med meg sy studioet, så jeg holder på å planlegge litt hvordan det skal bli.
De blir foreløpig kombinert soverom/syrom(studio), men kanskje jeg flytter det opp på loftet senere.
Jeg har bare sett leiligheten på bilder, så håper skissene jeg har laget vil fungere sånn halvveis! 

 

Dette betyr att vi skal ut fra Barrio, men vi skal mest sannsynlig fortsette samarbeid med Giovanni.

Jeg gleder meg villt til å flytte og håper det vil fungere bra med systudio hjemme!  


Ønsker alle en fin Søndag! 


 

2012

 • 01.01.2012kl.03:36
 • ( 0 )
  

Året som har gått - 2011

 • 31.12.2011kl.13:32
 • ( 5 )

2011 har vært en innholdsrikst år for oss og Suitcase. Det er i år det hele har startet! Vi har registrert bedriften, produsert tre kolleksjoner, møtt mange fantastiske mennesker, hatt moteshows, fotoshoots, gått opp til svenneprøve og mye mer! Her er ett lite sammendrag av de viktigste begivenhetene:

 

Det hele startet med ett moteshow den 9. mars. Hele kjole og drakt klassen jobbet sammen for å få til dette moteshowet som fant sed på Banco Rotto. Selv om det var meningen at hele klassen skulle delta like mye, var det oss to som hadde hovedansvaret. Vi ble nødt til å stå for det meste av planleggingen og organiseringen. Vi fant raskt ut at vi var ett utrolig godt team sammen og begynnte så smått å tenke på å starte bedrift sammen.

Det var her vi ble kontaktet av Gio Vanni som driver butikken, Barrio. Han hadde hørt om moteshowet og vi ble innvitert til å delta på en utstilling i skostredet den 2. april.Kort tid etter moteshowet begynnte vi på vår første kolleksjon, Airborn. Vi fikk god hjelp fra tre andre jenter fra kjole og drakt klassen, slik at vi ble klar til utstillingen 2. april.

Vi lagde også øredobber og smykker til Airborn.Den 2. April var Airborn klar og vi hadde en vellykket utstilling på Barrio i Bergen.

Toppene vi laget til Airborn, solgte godt og de fleste var borte etter bare en dag i butikken!

Rebekka, Karen, Therese, Frida og Marie. Teamet som hjalp til med Airborn.


Den velykkede dagen ble feiret med spansk mat og vin. Etter denne dagen bestemmte vi oss for å satse for fult og etablerte bedriften. Vi kom opp med navnet, Suitcase - R&M.

Raskt etter Airborn var for salg i butikken starter vi på sommer kolleksjonen, Bittersweet Symphony.

Bittersweet Symphony: Fotoshoot på Radøy med våre fantastiske modeller!


Vi gikk opp til svenneprøve i begynnelsen av juni og leverte den 16. juni. Marie bestod, men Rebekka skal gå opp igjen i løpet av 2012.

Moteshow i skostredet med kolleksjonen, Bittersweet Symphony!


Alle våre flotte modeller!Bedriften ble registrert den 27. juli! 

 

Straks etter Bittersweet Symphony var presantert, startet vi på Høst/vinter kolleksjonen, Conflate. Vi jobbet effektivt for å ha en klar retningslinje og visjon, før Marie flyttet til Danmark.
Marie flyttet til Danmark den 24. august for å ta videre utdanning på design og business skolen, Teko.


Rebekka ordnet med fotoshoot for kolleksjonen, Conflate, hjemme i Bergen og den ble utrolig vellykket! 

Det har rett og slett vært ett fantastisk år for oss! Vi har fått gjort mye spennende og har kastet oss ut i ting vi egentilg ikke kan så mye om. Vi har lært mye underveis og gleder oss til ett spennede 2012. 2012 kommer nok med mange nye utfordringer og spennende opplevelser!

 Stoff fra Thailand

 • 28.12.2011kl.17:11
 • ( 2 )

I går kveld fikk vi noen stoffer, som vi har bestillt fra en som nylig var i Thailand. Det er kjempe fine stoffer i gode kvaliteter og flotte farger. Vi har kjøpt en god del hvit og lilla ciffon. Vi har også kjøpt en del flotte, behagelige stoffer i duse farger.

Disse stoffene skal vi bruke til sommer kolleksjonen 2012. Planen er at vi skal farge en del av de og bruke ulike batikk og dip dying teknikker. Nå skal vi begynne på skisse og planleggingsprosessen, så dere får nok vite mer etterhvert. Vi gleder oss til å komme i gang!Om Oss

 • 25.12.2011kl.22:46
 • ( 3 )
Vi er to jenter, Rebekka og Marie, som driver klesmerket, Suitcase - R&M. Bloggen vår handler om alt som skjer i forbindelse med klesmerket, men vi skriver også litt om hverdagen vår, hva som inspirerer oss, utdanning, jobb og mye mer. Derfor tenkte vi at det kunne være greit at vi presanterer oss litt kort for dere.

 

 

Mitt navn er Marie. Jeg er 20 år og kommer fra en plass som heter Lindås. Lindås ligger ca. 50 min nord for Bergen og er ett lite tettsted. Jeg har tre søstre, to halvsøstre og en søster. Jeg har også en hund som heter Ronja. Ellers har jeg spilt amatørteater i mange år, men etter at jeg flyttet til Danmark har jeg ikke fortsatt med det.

Jeg har gått på design og tekstil på videregående og avsluttet med svennebrev i Kjole- og Draktsøm, sommeren 2011. Jeg var lenge i tvil om jeg hadde valgt det rette, jeg har rett og slett lyst til så mye og interesserer meg for mye forskjellig. Men etter å ha gått på kjole- og drakt syer linjen på Årstad, hvor jeg møtte Rebekka og startet Suitcase, er jeg helt sikker på at dette er det rette for meg. Jeg hadde ett helt fantastisk år hvor jeg utviklet meg mye! Jeg elsker å jobbe praktisk og å få skape ting. Jeg liker spesielt godt å sy og konstruere klær, og håper at jeg kan leve av dette på ett tidspunkt.

Nå bor jeg i Danmark, nærmere bestemt i Herning, og går andre året på en design og business skole som heter Teko. Planen er at om tre år skal jeg ha bachelorgrad i pettern design (mønsterkonstruksjon). Jeg stortrives i Danmark tiltross for mye teori på skolen. I løpet av første semester er man innom alle grener i verdikjeden, altså alt fra design, branding, økonomi, salg og innkjøp, osv. Dette gjør at første semester blir litt teoretisk, men jeg regner med at det blir mer praktisk jobbing i de kommende semesterne.

Nå som jeg bor i Danmark og Rebekka fortsatt er i Bergen, kan det være litt vanskelig å få sydd og planlagt alt vi vil. Derfor holder vi på med en plan for hva vi skal gjøre fremover. Vi snakker mye over skype og sammarbeider godt, men det var selvsagt mye lettere når begge bodde i Bergen.

Mitt navn er Rebekka og jeg kommer fra Stord, en øy ca.2 timer sør for Bergen. Jeg flyttet til Bergen for å begynne på Design- og tekstil vg2, bodde da i et bofelleskap med 4 andre jenter og trivdes med det. Fortsatte så på kjole- og draktsyerlinjen vg3, og flyttet inn i en leilighet med kjæresten min. Kjole- og draktsyerlinjen var ett godt valg for meg, og jeg stor trivdes. Før jeg flyttet til Bergen bodde jeg litt hjemme hos min far og bror, og litt hos min mor og hennes kjæreste. 

Jeg har alltid vert glad i å bruke min kreativitet! Jeg har drevet med tegning, smykke laging ol. så lenge jeg kan huske! Som 10 åring, bestemmte jeg meg for å bli kles designer. Uten å vite helt hva det gikk ut på, fulgte jeg drømmen og håper den kan utvikle seg gjennom Suitcase.

Da jeg begynte på design- og tekstil fikk jeg undervisning i konstruksjon, sying og det meste innenfor dette. Det var noe jeg fikk stor interesse for! På kjole- og draktsyerlinjen, ble ting fort mye mer serriøst. 
I Mars 2011 var det tid for klassens moteshow på Banco Rotto, hvor jeg og Marie stod for store deler av planleggingen av alt fra å finne lokale, musikk, salg av billetter og alt som skal til for å kunne fullføre et bra moteshow. Vi fullførte moteshowene, og det var helt fantastisk! Jeg fikk en følelse av mestring og en bekreftelse på att det er dette jeg virkelig vil!
Det var da jeg og Marie fant våre felles drømmer og interesser!
Kun en måned senere var vi i gang med Suitcase's første kolleksjon, uten å innse det selv.
Suitcase ble reigstrert i juli, og vi hadde en effektiv men fantastisk sommer for å  få gjort mest mulig før Marie flyttet til Danmark. 

Mens Marie studerer i Danmark, er jeg i Bergen for å holde Suitcase oppe. 
Jeg jobber deltid på en klesbutikk -Flopita på Xhibition, hvor jeg trivest. 
Over nyttår skal jeg mest sannsynlig skaffe meg en til jobb og  øve til svenneprøven som jeg skal ta så snart jeg får lov. 

 God Jul!

 • 25.12.2011kl.14:19
 • ( 1 )

Vil bare ønske alle en fortsatt god jul! Håper alle hadde en fantastisk kveld i går og at dere fikk mye fint!


 


 

Industrimaskin på plass i Systudioet!

 • 20.10.2011kl.17:44
 • ( 6 )

Nå har vi endelig fått en industrimaskin i systudioet vårt! Vi har kjøpt den gjennom av skolen så den er godt brukt, men slike maskiner går nesten evig. På fredag kommer det en reperatør som skal skifte ledning slik at vi kan få prøvd den skikkelig. Vi er kjempe fornøyd så langt og håper at den står til forventningene!

 

Med en slik maskin kan man sy alle typer stoff, alt fra tykke, stive stoff som skinn og pels til lette stoffer som chiffon og silke. Sømmene blir fantastisk fine og det er nesten aldri noen problemer med maskinene. Vi gleder oss til å ta den i bruk!

 

 

Suitcase - R&M

Smykker

 • 19.10.2011kl.10:45
 • ( 8 )

Som sagt, så lagde vi smykker på mandag. Det var veldig koselig, og vi ble fornøyd med resultatene!

Hva synes dere?


Suitcase- R&M

Dagens Outfit

 • 13.10.2011kl.23:06
 • ( 2 )Her om dagen havnet vi på Dagens Outfit, Bildet er av den ene modellen vår, Karen Alice Bessesen! 
Kjolen er fra kolleksjonen vår, Conflate A/W. Om noen er interesserte så er den for salg, 1500,-
Du finner mer info om kjolen på "produkter" , som du finner på linjen under headeren vår!
Vi fikk veldig god omtale fra Dagens outfit, som du kan lese her.


Suitcase- R&M 

 

NY Haeder

 • 30.08.2011kl.10:48
 • ( 0 )Takk til Karina B. Sjøvold som har tegnet en fantastisk flott header til oss! Vi er kjempe fornøyd med resultatet.

 

Suitcase - R&M

Suitcase DA

 • 12.08.2011kl.14:27
 • ( 2 )

Vi tenkte å gi dere en liten oppdatering på hva som har skjedd med Suitcase - R&M den siste tiden.

Vi kan begynne med å fortelle dere at vi nå er registrert som bedrift! Vi har valgt å registrere oss som Delt Annsvar, altså heter vi nå Suitcase DA. Dette vil si at vi eier 50% av bedriften hver og begge har like mye annsvar for bedriften.

Vi har komt ganske lang i planleggingen av neste kolleksjon og vi kommer til å gi dere noen smakebiter på denne i tiden fremover. Vi håper på å få en utenlandstur for å kjøpe inn fine stoffer, knapper og andre detaljer til kolleksjonen. Vi gleder oss kjempe mye til å komme i gang med syingen! 

Systudioet vår på Barrio er nå ganske nært ferdig, og det funker kjempe bra! Vi har skrevet kontrakt med Gio Vanni og vi stortrives sammen med han i butikken.

Ellers skal vi sammarbeide med Gio Vanni om å lage en utstilling den 27. august i skostredet i forbindelse med Raff Design. Da håper vi at mangen av dere tar turen innom! Vi kommer med mer info angående denne dagen etterhvert.Suitcase - R&M

 

Moodboard

 • 10.08.2011kl.00:41
 • ( 0 )

I kveld har vi brukt litt tid på å sette sammen en moodboard til høst/vinter kolleksjonen. Vi kommer til å bruke farger som rød, oransje, blå, grønn, gul og brun. Vi vil sy en del kåper, kjoler og bluser som passer til høsten og vinteren.I morgen skal vi i møte med Gio Vanni anngående systudioet og butikken. Vi kommer også til å bruke dagen på å få sydd litt på en kolleksjon til en kunde.

 

Suitcase - R&M

MollyMe

 • 03.08.2011kl.12:43
 • ( 2 )

De siste ukene har Marie jobbet i en butikk som heter MollyMe. Her blir det solgt en del nordiske klesmerker, i tilegg har butikken har ett lite systudio hvor det blir sydd bunader og gjort litt reperasjoner av klær.

Det har vært veldig spennende å få lære litt om bunadssøm og å få jobbe med kunder. Her er noen bilder fra butikken og noe av det jeg har sydd på i løpet av tiden jeg har vært her.


Suitcase - R&M

Maxi dress

 • 02.08.2011kl.11:10
 • ( 3 )

Her er kjolen som Rebekka har lagd til seg selv.
Ikke så veldig bra bilder, kommer kansje noen bedre senere.


Den helt til høgre, med litt endringer.I morgen er det slutt på ferien vår, så da blir det nokk bedre blogging fremmover!


Suitcase- R&M 

Bøker

 • 29.07.2011kl.20:04
 • ( 0 )

For en stund siden bestillte Rebekka noen bøker fra amazon, og er kjempe fornøyd! 


"Classic tailoring techniques A construction guide for menswear" 
Denne har jeg bare bladd igjennom, men den var ikke helt slik jeg hadde tenkt. Jeg vil så gjerne lære å sy herre klær, noen som vet om noen bra bøker ol.?


"Pattern Magic"
Ordene sier seg selv, en magisk konstruksjons bok! Den viser utrolig spennende konstruksjoner!


"The fashion designer survival guide
Denne holder jeg på å lese nå, og det er veldig mye spennende og nødvendig! Det er med tips fra de store designerne, hva de ville gjort  annerldes og hvordan en skal klare seg i den store verden, som designer! 


"New encyclopedia of fashion details"
Over tusen spennede detaljer som krager, linninger, manchetter, ermer osv.


"New fashion figure templates"
Denne minner meg litt om en bok vi hadde på skolen, så har ikke sett så mye i den enda. Den viser krops figurer i forskjellige stillinger og hvordan klærne faller/legger seg på en person. 


Det er mye salg på Amazon nå, og mange gode bøker om mote, konstruksjon, tegning, sying osv. 

Tilslutt vil vi bare beklage at det har blitt så lite blogging i det siste. Begge er på ferie akkurat nå og det har skjedd mye i forbindelse med jobb osv.


Suitcase- R&M

Systudio

 • 15.07.2011kl.14:25
 • ( 3 )

I går var en lang dag! Pappaen til Rebekka kom tidlig med sybord, kasseaparat osv. Vi for til ikea å handlet litt, før vi fikset i butikken.  
Vi er veldig fornøyde med resultatet, å gleder oss til å flytte ned symaskiner og syutstyr, men først skal klippebord, hyllefester og sy skrin males hvit.  


Åhh, det blir så fint!  Suitcase studioet ligger i butikken Barrio, i skostredet!


Suitcase- R&M 
 

Details

 • 13.07.2011kl.16:42
 • ( 2 )

Priser og info finner du på linjen over startsiden "produkter".

 I dag har det vert prøving av badedrakt til en kunde, å det gikk veldig fint! Viser bilder når den er ferdig.
Jeg har fått lånt en symaskin uten spole, så det har blitt gjort lite desse dagene da Marie har jobbet på Lindås.
Men i morgen kommer vi noen skritt nermere, pappaen til Rebekka kommer med sybord og kasseapparat, så da blir det fiksing i butikken. Så har vi ett møte, som vi muligens kan fortelle mer om senere.


Suitcase- R&M 

Kjoler

 • 12.07.2011kl.12:11
 • ( 9 )

Her har jeg, Rebekka, laget noen motetegninger av kjoler.
Nå skal vi begynne å sy litt til oss selv, med noen av de fine stoffene vi kjøpte i sist uke.  Jeg har tenkt å lage de to til høyre.


Suitcase- R&M 

Veskedesign!

 • 10.07.2011kl.20:46
 • ( 2 )

I det siste har vi jobbet en del med veskedesign. Vi skal sy noen vesker til høst/vinter kolleksjonen. Her er noen av tegningene våre. Vi har ikke bestemmt oss for hvilke vesker vi kommer til å sy ennå.

 Tidligere i dag var vi nede på Barrio og monterte et klippebord. Det er ikke lenge til vi flytter ned der nå, vi mangler bare en pult til symaskinene så er alt klart! Det blir kjempe fint å ha et fast arbeidslokale!

Nå holder vi på med en badedrakt som er bestillt av en kunde. Det kommer nok bilder av den i løpet av kvelden eller morgendagen.

 

Suitcase - R&M

Veske

 • 09.07.2011kl.14:26
 • ( 0 )Vi har begynnt på noen vesker til høstkolleksjonen. Her er en liten forsmak på hva som kommer. Den er ikke ferdig, men dere får ett inntrykk av hvordan den kommer til å bli.

I går ble det en lang natt med jobbing. Vi sydde kjoler, skjørt og tegnet til klokken 1. I dag reiste Rebekka til Stord for å hente noen papirer ang svenneprøven. Derfor kommer det ikke til å bli en så veldig effektiv dag, men det tar vi igjen i morgen!

Ha en fin dag alle sammen!

 

Suitcase - R&M

Effektiv dag

 • 07.07.2011kl.16:22
 • ( 2 )

I dag har vi levert de plagene vi har fikset og tatt mål av kunden som vi skal sy badedrakt til. Det blir ett spennende prosjekt! Så var vi innom Bernina og lånte en symaskin, siden Rebekka sin er ødelagt igjen!
Nå kommer vi rett fra stoffshopping, noe som tok helt av. Vi har handlett litt mer til Bittersweet Symphony, noe til høst/vinter kolleksjonen som vi snart skal starte på og endelig skal vi sy noe til oss selv!


Dette skal vi sy en topp av til Bittersweet Symphony
Dette skal det bli en bluse av til vinterkolleksjonen.


Dette skal bli til noen flotte sommerkjoler til oss selv.

 


Dette blir også til sommerkjoler.Av dette stoffet skal vi sy vesker til vinterkolleksjonen.
Dette har vi kjøpt til en badedrakt som er bestillt av en kunde.


I dag og noen dager fremover har vi mye å konstruere og sy.

 

 

Suitcase - R&M

Blondetopp

 • 05.07.2011kl.22:23
 • ( 0 )
I dag har vi fikset en badedrakt for en kunde og begynt å lage mønster til en ny. Vi har jobbet med å konstruere mønster til en kjole og vi har sydd denne blondetoppen.

I morgen og resten av uken blir det jobb på Barrio! Da er det bare å ta turen innom!

 

 

Suitcase - R&M

Sypause og Motetegninger

 • 27.06.2011kl.21:25
 • ( 0 )

I dag har vi ferdigstillt kjolen til en kunde og levert den. Vi håper hun er fornøyd med resultatet! Dessverre glemte vi å ta bilde av den ferdige kjolen.

Nå kommer vi til å ta fri fra syingen i noen dager for å få litt tid med venner og familie. Etter dette kommer vi til å begynne for fullt med kolleksjonen som en kunde skal ha sydd opp. Vi skal konstruere mønster og sy, men kunden kommer selv til å designe klærne.

Vi legger med noen motetegninger som Marie har jobbet med de siste dagene:


 

 

Suitcase - R&M

Tegnekurs

 • 26.06.2011kl.17:52
 • ( 0 )

I går var Marie på besøk hos en venninne som er kjempe flink til å tegne. Hun hadde et lite tegnekurs med meg hvor hun lærte meg litt om hvordan jeg skal tegne ulike former og bevegelser. Hun viste meg også hvordan jeg skulle finne min egen stil. Her er resultatet av denne koselige kvelden:
Suitcase - R&M

Produkter

 • 14.06.2011kl.22:32
 • ( 6 )

Her er en oversikt over klærne vi har for salg. Er du interessert, send en mail med nummer på produkt til: suitcase.rm@gmail.com

Alle klærne er sydd og designet av Suitcase. Det er unika klær, som vil si att det bare vil bli sydd en av hvert enkelt plagg. Om du har lyst på ett plagg som ikke er i din størrelse, kan du sende oss en mail, så kan vi muligens lage ett lignende design, i samme eller annet stoff, sydd etter mål eller standar størrelse. (Prisene vil muligens variere da, men dette kan vi bli enige om på forhånd.) 
CONFALTE A/W 2011

Kjole 1 : Skjellet overdel m/ chiffon skjørt


Denne kjolen er i str 36. Overdelen er laget av imitert skin og skjørtet er av chiffon. Midt bak er de glidelås.
Se flere bilder her

Pris: 1500,- (+porto om den skal sendes)Cardigan: Strikket m/mønster.Denne cardiganen er i str 36-38. Den har en oversized krage, ekstra vidde bak  og vide ermer.
Se flere bilder her.

Pris: 600,- (+ porto om den skal sendes.)Cardigan 2: Svart jersey med glitter.


Denne er i str 36. Den er kort bak og lengre midt forann. Krage og 3/4 dels ermer.
Se flere bilder her.

Pris: 750,- (+ porto om den skal sendes.)


Genser 1: Gul med spennende detaljer


Str. 38. Den er laget i et spesiellt stoff med en flott gulfarge. Detaljer på skuldrene.

Pris: 500,- (+ porto om den skal sendes.)


Veske: Imitert sennep gult skin.


Denne vesken er laget av sennep gult imitert skin, er foret med sennep gult og hvit mønstret stoff.
Se flere bilder her.

Pris: 450,- (+porto om den skal sendes.)

SOLGTHer vil det komme mer etterhvert! 
 

 


 

Kontakt

 • 14.06.2011kl.21:45
 • ( 1 )

 

Ta gjerne kontakt angående bestillinger eller hvis du har noen spørsmål

Ønsker du kontakt med Marie, send mail til: marie@suitcase.no

Ønsker du kontakt med Rebekka, send mail til: rebekka@suitcase.no

Andre henvendelser: suitcase@suitcase.no

 

 Om Suitcase

 • 14.06.2011kl.20:20
 • ( 0 )

 

 

Vi er to jenter, Rebekka og Marie, som har tatt svennebrevet i kjole og drakt søm. Vi har startet klesmerket Suitcase, som er for salg på Barrio i Skostredet. Vi produserer bare unika klær, dette vil si at alt er enestående og det bare blir laget ett eksemplar av hvert plagg.

Marie har nettopp flyttet til Danmark for å gå på skolen, Teko, i Herning. Hun skal ta en 3,5 årig utdanning innen mønsterkonstruksjon. I mellomtiden er det Rebekka som styrer alt som skjer på Barrio. Vi fortsetter å produsere klær og har ett godt sammarbeid selv om vi er i forskjellige land. Rebekka kommer til å reise mye ned til Danmark og Marie kommer til å reise hjem til Bergen så ofte som mulig. På denne måten vil arbeidet vårt være veldig samkjørt og Marie vil sende klær hjem til Norge slik at de kan selges i butikken.

Så langt har vi produsert to kolleksjoner. Den første kolleksjonen vår, Airborn, ble presentert med stor sukksess i butikken lørdag 2. april. Airborn var inspirert av de tropiske fuglene i regnskogen og kolleksjonen bestod for det meste av singletter med håndmalte fjær.

Den andre kolleksjonen vår, Bittersweet Symphony var sommerkolleksjonen 2011. Denne kolleksjonen bestod av sommerklær og var inspirert av blomster, sommer, varme og lyse dager. Vi hadde ett flott moteshow i skostredet i forbindelse med denne kolleksjonen og klærne ble godt motat.

Nå holder vi på med høst/vinterkolleksjonen, Conflate. Denne kolleksjonen er litt røffere enn de to forrige kolleksjonene. Vi jobber mye med farger som gul, oransje, blå og grønn og ser frem til å vise dere mer fra denne kolleksjonen!

Har du ikke mulighet til å besøke Barrio kan man selvsagt få bestille klær her på bloggen! Vi setter stor pris på alle tilbakemeldinger på det vi gjør! På den måten kan vi forbedre oss designmessig og oppnå en bra blogg.Suitcase - R & M

Bags

 • 12.06.2011kl.00:35
 • ( 2 )

Har designet noen bag's, som vi tenker å sy i noe lærret stoff vi har til overs! Suitcase R&M 


Nye Merkelapper

 • 08.06.2011kl.21:29
 • ( 0 )

I dag fikk vi de nye merkelappene vi har bestilt i posten. Disse merkelappene er beige og passer bedre til designet vårt enn de vi har brukt tidligere.
Suitcase - R&M

Promarkers

 • 07.06.2011kl.23:51
 • ( 0 )

Gode tusjer er viktig for å få fine motetegninger. Jeg (Marie) bruker promarkers og er kjempe fornøyd med disse tusjene! For noen dager siden sydde jeg en mappe til å ha de i, her er resultatet:
Suitcase - R&M


Svenneprøve

 • 31.05.2011kl.13:56
 • ( 2 )I morgen begynner vi på svenneprøven, noe som blir veldig spennende!
De vil derfor ikke bli så mye tid til kolleksjonssying, redigering av fotoshoot bilde osv.
Vi tenker å bruke bloggen som en "Svenne-dagbok" så vi får se hvordan det går:)
Så dagen i dag vil blir brukt til øving, øving og atter øving!

Ønsk oss lykke til! Om noen uker så har vi kansje svennebrevet i kjole- og draktsyerfaget! Det hadde vært noe!

Suitcase-R&MBack to Business

 • 28.04.2011kl.18:41
 • ( 0 )

Da er påskeferien over og vi er tilbake!

Begge to har selvsagt klart å bli syke i ferien, men vi satser på å komme raskt til hektene igjen. Siden vi ikke er helt i form måtte vi utsette gårsdagens møte med Gio Vanni og en potensiell kunde, men vi satser på å få ta det møtet i morgen. Så da har vi kanskje litt nytt og spennende å fortelle dere!

I påsken var vi, som nevnt, på et møte. Dette var et møte anngående støtte til å få start på bedriften. Vi trenger et lokale slik at vi får bedre plass å jobbe på, i tilegg er det en del ting vi trenger som koster litt penger. Derfor har vi tenkt å søke om litt støtte. De vi snakket med virket positive, så nå er det bare å få orden på papirer og sende søknaden avgårde!

I påsken fikk vi solgt noen av toppene som var igjen fra Airborn kolleksjonen. Det er fortsatt noen igjen, så det er bare å gå inn på facebook siden vår å ta en titt!

 

Suitcase - R&M

Suitcase- R&M

 • 05.04.2011kl.12:17
 • ( 0 )

 

Vi er to jenter, Rebekka og Marie, som har tatt svennebrevet i kjole og drakt søm. Vi har startet klesmerket Suitcase - R&M. Vi produserer bare unika klær, dette vil si at alt er enestående og det bare blir laget ett eksemplar av hvert plagg.

Marie har flyttet til Danmark for å gå på design og business skolen, Teko, i Herning. Hun skal ta en 3,5 årig utdanning innen mønsterkonstruksjon. I mellomtiden er det Rebekka som styrer alt som skjer i Bergen. Vi fortsetter å produsere klær og har ett godt sammarbeid selv om vi er i forskjellige land. Rebekka kommer til å reise mye ned til Danmark og Marie kommer til å reise hjem til Bergen så ofte som mulig. På denne måten vil arbeidet vårt være veldig samkjørt og Marie vil sende klær hjem til Norge slik at de kan selges.

Så langt har vi produsert fem kolleksjoner. Den første kolleksjonen vår, Airborn, ble presentert med stor sukksess i butikken lørdag 2. april 2011. Airborn var inspirert av de tropiske fuglene i regnskogen og kolleksjonen bestod for det meste av singletter med håndmalte fjær.

Den andre kolleksjonen vår, Bittersweet Symphony, var sommerkolleksjonen 2011. Denne kolleksjonen bestod av sommerklær og var inspirert av blomster, sommer, varme og lyse dager. Vi hadde ett flott moteshow i skostredet i forbindelse med denne kolleksjonen og klærne ble godt motatt.

Den tredje kolleksjonen fikk navnet Conflate, og var presantert som høst/vinterkolleksjonen, 2011. Denne kolleksjonen er litt røffere enn de to forrige kolleksjonene. Vi jobbet mye med farger som gul, oransje, blå og grønn. Kolleksjonen ble solgt på Barrio i skostredet og ble presantert med en fotoshoot.

Dare to Dye, er navnet på sommerkolleksjonen 2012. Den ble presantert med photoshoot og ble solgt på MollyMe i Lindås senter. Denne kolleksjonen var inspirert av farger, dip dye og batikk. Vi farget alle stoffene, som ble brukt i kolleksjonen, selv. Vi jobbet mye med fargesammensettningen i denne kolleksjonen og det var kjempe spennende å holde på med!

Den siste kolleksjonen vår (så langt)  fikk navnet, Elusive. Til denne kolleksjonen brukte vi mye høstfarger. Snittene på plaggene var enkle, men vi jobbet mye med å dekorere de med perler, paljetter og bånd. Vi brukte også stoffer med litt liv i, som strikk, paljetter, glitter, osv. Denne kolleksjonen er forsatt for salg på MollyMe i Lindås senter og på salgsbloggen.

Vi setter stor pris på alle tilbakemeldinger på det vi gjør! På den måten kan vi forbedre oss designmessig og oppnå en bra blogg.


 hits